170304 Arany FenyvesiKAz idei, Arany János-évben is megrendezték Nagykőrösön a hagyományos, immár 13. Kárpát-medencei Arany János Balladamondó Versenyt.

A Nagyváthyból Fenyvesi Krisztina 11. A osztályos diák vállalta a megmérettetést. Ezen a versenyen elindulni is komoly feladat, hiszen három Arany-balladát kell megtanulni, és a hagyományosan nívós rendezvényen művészi színvonalon tolmácsolni. Kriszti a Zách Klára, az Éjféli párbaj és a Tetemre hívás című balladákkal készült a versenyre.

A viadal népszerűségét mutatja, hogy idén 195-en próbálták ki színészi képességeiket, a nagy létszám miatt hét különböző zsűri előtt zajlottak az elődöntők, ahonnan összesen 14-en kerülhettek be a döntőbe. Sajnos, ez a bravúr idén nem sikerült, de minden elődöntős csoportban odaítéltek különdíjakat is a magas színvonalon teljesítő szereplőknek. Nagy örömünkre Kriszti is a különdíjazottak között volt.

Gratulálunk a kimagasló teljesítményhez!